ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ DIADEMA

Η εταιρεία DIADEMA με έδρα την Τοσκάνη προέρχεται από μία από τις πιο ιστορικές οικογένειες οινοπαραγωγών της Ιταλίας με παράδοση που ξεκινά από το 1735! Αποτελεί μία από τις διασημότερες οινοποιίες του κόσμου με όνομα συνυφασμένο με την απαράμιλλη ποιότητα και αξία στα προϊόντα οινοποίησης. Η πλέον αποδεδειγμένη μέσα από τα χρόνια ποιότητα των παραγόμενων οίνων και αφρώδη οίνων συνδυάζεται ιδανικά με την άκρως εμπνευσμένη συσκευασία εμφιάλωσης με διάκοσμο από αστραφτερούς, αυθεντικούς κρυστάλλους Swarovski! Το αποτέλεσμα μία σειρά συλλεκτικών κρασιών και αφρώδη οίνων για τους λάτρεις της πολυτέλειας τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την εμφάνιση. Η εταιρεία μας διαθέτει τα προϊόντα DIADEMA κατ’ αποκλειστικότητα για όλη την Ελλάδα στους κάτωθι κωδικούς.


DIADEMA ROSSO

Ερυθρός ξηρός οίνος Τοσκάνης φτιαγμένος από αυστηρή επιλογή σταφυλιών ποικιλιών Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Χρώμα βαθύ ρουμπινί με μία ελαφρά νύξη ιώδους και άρωμα πλούσιο από την ανάμιξη φρούτων και μπαχαρικών, όπως άγριων κόκκινων μούρων, θάμνων, σοκολάτας, ψημένου καφέ και δένδρου Cinchona. Πλούσιο σε τανίνες, οι οποίες όμως είναι κομψά ενσωματωμένες μέσα στη σωστά ισορροπημένη γενικότερη δομή και μεταλλική επίγευση που αφήνει μία αίσθηση φρεσκάδας. Ωρίμανση 16 μηνών μέσα σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια και επιπλέον 6 μηνών μέσα στο μπουκάλι.


DIADEMA SAMPAGNE DOSAGE ZERO


Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ξηρές σαμπάνιες παγκοσμίως. Παλαίωση 5 ετών για μέγιστη σύνθεση και πλήρη έκφραση της γεύσης σταφυλιών. Φτιαγμένη από τις καλύτερες ποικιλίες: 70%* Pinot Noir δίνει γεύσεις φρέσκου κόκκινου φρούτου, φράουλας δάσους και εσπεριδοειδούς, 30%* Chardonnay προσθέτει τόνους βανίλιας και καραμέλας, μία νύξη λευκού αμυγδάλου, τσουρεκιού και ένα “άγγιγμα” λεμονιού και άνθους ακακίας. Μια στιγμή μέσα στο ποτήρι αρκεί για να ανακαλύψεις το ραφιναρισμένο χαρακτήρα της.
*Της συνολικής εσοδείας.


DIADEMA SAMPAGNE CUVÉE ROSÉE

Μία σύνθεση ποικιλιών 70% Pinot Noir και 30% Chardonnay εμπλουτισμένη με πολλά κόκκινα φρούτα που δίνουν στη σαμπάνια Cuvée Rosée ένα αυθεντικό ροζέ χρώμα και μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας. Η οινοποίηση μέρους των σταφυλιών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χαρίζει στη σαμπάνια μια απόλυτα ολοκληρωμένη υφή. Ιδιαίτερης σημασίας και η παλαίωση της εντός των μπουκαλιών σε σκοτεινό και δροσερό κελάρι για αρκετά χρόνια πριν φθάσει στον καταναλωτή για την πλήρη ανάπτυξη των ευαίσθητων αρωμάτων που τη διακρίνουν. Το εκπληκτικά δυνατό άρωμα φράουλας δάσους και ο τόνος εσπεριδοειδούς από το Pinot Noir, συμπληρώνονται από τους σεμνούς τόνους βανίλιας και μεταλλικών αρωμάτων του Chardonnay, το οποίο παράλληλα χαρίζει και τη βάση για μία πλήρη και απαλή αίσθηση, σύνθετη αλλά και φρέσκια.