ΚΡΑΣΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΛΑΥΚΙΩΤΗ

Η βιομηχανία ΛΑΥΚΙΩΤΗΣ Α.Ε. αποτελεί μία από τις πιο παραδοσιακές οινοπαραγωγές οικογένειες της Ελλάδας με ιστορία 40 και πλέον χρόνων στο χώρο της οινοποίησης. Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού από τους αμπελώνες των αρχαίων Κλεωνών Κορινθίας, οινοποιεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και ωριμάζει τα κρασιά της σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στην κλιματιζόμενη κάβα της. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι άλλο παρά κρασιά ανώτερης που ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα και χαρίζουν απόλαυση σε χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Αμερική και Αυστραλία. Στην Ελλάδα, τα κρασιά της εταιρείας ΛΑΥΚΙΩΤΗ διατίθενται σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες, με τις ΡΟΔΙΑΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Α.Ε. να χαίρει της ιδιαίτερης τιμής να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές. Η εταιρεία μας εισάγει και διανέμει κατ’ αποκλειστικότητα στην τοπική αγορά της Ρόδου τις ετικέτες κρασιών της οινοποιίας ΛΑΥΚΙΩΤΗ που περιγράφονται παρακάτω.

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ*
Το δροσερό άρωμα εσπεριδοειδών και λουλουδιών, η λεπτή ισορροπημένη γεύση
και η ευχάριστη τονισμένη οξύτητα, είναι τα χαρακτηριστικά που υπογράφουν
την ιδιαίτερη προσωπικότητα του ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟΥ ΛΑΥΚΙΩΤΗ της τρίτης γενιάς της οικογένειας.

Συστάσεις σερβιρίσματος: Συνοδεύει θαλασσινά και καλοκαιρινά μεσογειακά πιάτα.

Πίνετε στους 10°C - 12°C. Διατίθεται σε φιάλη750 ml καθώς και σε ατομικές φιάλες 187 ml.
*Διάκριση με 1 αστέρι στην αξιολόγηση των ελληνικών κρασιών από την WEINWIRTSCHAFT.

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ*
Το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της Νεμέας. Είναι προϊόν κλασικής ερυθρής οινοποίησης μακράς εκχύλισης και έχει ωριμάσει  σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Ένα κρασί ξεχωριστό, απόλυτα ισορροπημένο, δημιούργημα τρίτης γενιάς της οικογένειας Λαυκιώτη.

Συστάσεις σερβιρίσματος: Συνοδεύει ελαφρά κρεατικά ή κοκκινιστά πιάτα.
Σερβίρεται στους 16°-18°C.
Διατίθεται σε φιάλη 750 ml καθώς και σε ατομικές φιάλες 187 ml.
*Χρυσό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Διάκριση με 3 αστέρια στη γευστική δοκιμή του περιοδικού DECANTER.

Καθαρόαιμο αγιωργίτικο από αμπελώνα της ημιορεινής Νεμέας πολύ χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Οινοποίηση ερυθρή κλασσική, με μακρά εκχύλιση και ωρίμανση για ένα χρόνο σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Σε φόντο από διακριτική πνοή ξύλου, ξεχωρίζουν αρώματα βανίλιας και μικρών  κόκκινων φρούτων. Την πλούσια γεύση του συνοδεύουν τανίνες με ευγενική παρουσία στο στόμα και ένα μακρύ βελούδινο τελείωμα.

ΑΓΙΩΝΥΜΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ*
Καθαρόαιμο αγιωργίτικο από αμπελώνα της ημιορεινής Νεμέας πολύ χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Οινοποίηση ερυθρή κλασσική, με μακρά εκχύλιση και ωρίμανση για ένα χρόνο σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Σε φόντο από διακριτική πνοή ξύλου, ξεχωρίζουν αρώματα βανίλιας και μικρών  κόκκινων φρούτων. Την πλούσια γεύση του συνοδεύουν τανίνες με ευγενική παρουσία στο στόμα και ένα μακρύ βελούδινο τελείωμα.

Σερβίρεται στους 16°C -18°C.
Διατίθεται σε φιάλη 750 ml.
*Δύο χρυσά μετάλλια στο διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης (2001, 2006). Διάκριση SEHR CUT στο διεθνή διαγωνισμό MUNDUS VINI.

ΝΕΜΕΑ ΛΑΥΚΙΩΤΗ
Ερυθρός οίνος ανωτέρας ποιότητας από εκλεκτά σταφύλια της ποικιλίας  αγιωργίτικο. Οινοποποιήθηκε με την κλασσική ερυθρή μέθοδο και παρέμεινε για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει βαθυκόκκινο χρώμα, πλούσιο άρωμα, γεύση βελούδινη που διαρκεί.

Σερβίρεται στους 16°C - 18°C
Διατίθεται σε φιάλη 750 ml.

ΝΗΝΕΜΟΣ ΛΑΥΚΙΩΤΗ*
Λευκός τοπικός πελοποννησιακός από ορεινό Ροδίτη και Chardonnay. Oινοποιείται σε συνθήκες ελεγχόμενης ζύμωσης. Στο άρωμά του ανακαλύπτουμε καλοκαιρινά φρούτα, όπως πεπόνι και ροδάκινο. Πλούσιο στο στόμα, ισορροπημένο, δροσερό, με πολύ καλή επίγευση.

Συστάσεις σερβιρίσματος: Συνοδεύει θαλασσινά και καλοκαιρινά μεσογειακά πιάτα. Σερβίρεται στους 10°C - 12°C.
Διατίθεται σε φιάλη 750 ml.
*Δύο ασημένια μετάλλια στο διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης (2006, 2008).

ΡΟΔΑΜΟΣ ΛΑΥΚΙΩΤΗ
Ξεχωριστά για την ποιότητά τους κρασιά  που αναδεικνύουν τον πλούτο και την δύναμη των ποικιλιών με τις οποίες είναι φτιαγμένα.

RODAMO ΛΕΥΚΟΣ
Λευκός τοπικός κορινθιακός οίνος από το μοναδικό συνδυασμό ποικιλιών Ροδίτη και Μοσχοφίλερο.

Σερβίρεται στους 10°C - 12°C.
Διατίθεται σε φιάλη 750 ml.

RODAMO ΕΡΥΘΡΟΣ
Τοπικός κορινθιακός αποτέλεσμα ερυθρής οινοποίησης των ποικιλιών Αγιωργίτικο και Cabernet και ωρίμανσης σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Σερβίρεται στους 16°C -18°C.
Διατίθεται σε φιάλη 750 ml.

ΡΟΖΕ ΛΑΥΚΙΩΤΗ
Η τελευταία (2013) εμπνευσμένη παραγωγή της οινοποιίας Λαυκιώτη. Από ορεινούς αμπελώνες Πελοποννήσου ποικιλίας αγιωργιτικού. Ένα κρασί μοναδικό, με ζωηρό κερασί χρώμα, φίνες τανίνες, φράουλα και κεράσι με ίχνη αρμπαρόριζας στη μύτη και στο στόμα που χαρίζουν μία πλούσια και φρουτώδη επίγευση.
Διατίθεται σε φιάλη 750 ml.
Σερβίρεται στους 10°C - 12°C.