ΚΡΑΣΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών “ΠΑΤΡΑΪΚΗ” αποτελεί μία δευτεροβάθμια αγροτική συνεταιριστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1918 στην Πάτρα με σκοπό το σύμπραξη των τοπικών αμπελοκαλλιεργητών για τη συντονισμένη παραγωγή προϊόντων οινοποίησης υψηλής ποιότητας και αξίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα, πλησιάζοντας τα 100 χρόνια λειτουργίας, η ένωση απαριθμεί 108 μέλη (πρωτοβάθμιες συνεταιριστικέ ενώσεις με έδρα τα γεωγραφικά όρια της Πάτρας) με 8000 αγρότες που παράγουν σταφύλια των πιο γνωστών ποικιλιών στις εξαιρετικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Η εταιρεία ΠΑΤΡΑΪΚΗ με τη σειρά της, με τη μακρόχρονη οινοποιητική εμπειρία της, το σύγχρονο εξοπλισμό της και το εξειδικευμένο προσωπικό της, χρησιμοποιεί αυτές τις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες για να παράγει κρασιά διαφόρων ποικιλιών και γεύσεων που τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης και φήμης εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Η εταιρείας μας αποτελεί έναν μακροχρόνιο συνεργάτη της εταιρείας ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ και διανέμει τα προϊόντα της κατ’ αποκλειστικότητα στην τοπική αγορά της Ρόδου στις ακόλουθες ποικιλίες και ετικέτες κρασιών.

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ (11.5%)
Ποικιλία Ροδίτη από επιλεγμένους αμπελώνες του νομού Αχαΐας.
Διατίθεται σε Ασκούς 5 Lt, 10 Lt και 20 Lt.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ (11.5%)
Αποτέλεσμα ερυθράς οινοποίησης των ποικιλιών Cabernet, Merlot και Μαυροδάφνη από επιλεγμένους αμπελώνες στις πλαγίες της Δ. Αχαΐας.
Διατίθεται σε Ασκούς 5 Lt, 10 Lt και 20 Lt.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ (11.5%)
Ιδανικός συνδυασμός ποικιλιών Cabernet, Merlot και Μαυροδάφνη από επιλεγμένους αμπελώνες στις πλαγίες της Δ. Αχαΐας. Αποτέλεσμα κλασσικής ερυθράς οινοποίησης σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Διατίθεται σε Ασκούς 5 Lt, 10 Lt και 20 Lt καθώς και σε φιάλες 750 ml.



SANTA LAURA

SANTA LAURA ΛΕΥΚΗ (11.5%)
Λευκός ξηρός από ποικιλίες Ροδίτη και Σιδερίτη επιλεγμένων αμπελώνων στις πλαγίες της Β.Δ. Πελοποννήσου. Οινοποίηση μέσω στατικής απολύσθωσης και ζύμωσης με επιλεγμένες ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18°C.
Διατίθεται σε φιάλες 750 ml.




SANTA LAURA ΕΡΥΘΡΑ (12.0%)
Ερυθρός ξηρός από ποικιλίες Cabernet, Merlot και Μαυροδάφνη από επιλεγμένους αμπελώνες στις πλαγίες της Καλλιθέας και των Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας.

Διατίθεται σε φιάλες 750 ml.



ΜΟΣΧΑΤΟ ΠΑΤΡΩΝ (15.0%)*

Οίνος λευκός γλυκός με Ονομασία Ελεγχόμενης Προέλευσης. Ποικιλία άσπρου Μοσχάτου επιλεγμένων αμπελώνων της ζώνης ονομασίας προελεύσεως Μοσχάτου περιοχής Πατρών.

Διατίθεται σε φιάλες 750 ml.

*Σημαντικές διακρίσεις σε πολλούς εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.


ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΠΑΤΡΩΝ (15.0%)*

Οίνος ερυθρός γλυκός με Ονομασία Ελεγχόμενης Προέλευσης. Ποικιλία Μαύρης Κορινθιακής Μαυροδάφνης από γέρικους αμπελώνες άνω των 4 ετών διαμορφωμένους σε κυπελώδη σχήματα που δεν αρδεύονται και καλλιεργούνται παραδοσιακά εντός της ζώνης ονομασίας προελεύσεως.

Διατίθεται σε φιάλες 350 ml και 750 ml.


*Σημαντικές διακρίσεις σε πολλούς εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.